Szolgáltatások

Citroën Casco +

 

MIRE TERJED KI, MILYEN EXTRÁKAT KÍNÁL ÖNNEK A CITROËN CASCO+?

A Citroën Casco+ biztosítást magánügyfeleknek fejlesztettük ki.

A biztosítás alapja az Allianz Autóm gépjármű-biztosítás MAX csomagja, amely teljes körű casco biztosítás, azaz kiterjed természeti károkra, lopáskárra és töréskárra, valamint a vételár-biztosításra és az üvegkárra is. A tradicionális casco fedezeteken túlmenően jogsegély-szolgálatot és balesetbiztosítást is tartalmaz, ráadásul a karosszéria alkatrészek esetében sokszor avultatást sem számol fel.

A Citroën Casco+ ezeken túlmenően további extrákat nyújt, úgymint kiterjesztett javíthatóság, önrészfelezés és cseregépjármű szolgáltatás.

 

MENNYIT JELENTHET ÖNNEK EZ A SOK EXTRA SZOLGÁLTATÁS?

 

Felsorolásunkból meggyőződhet arról, hogy a különböző korú járművek, különböző típusú káresemények esetén Önnek milyen előnyöket jelenthet a Citroën Casco+ egy-egy szolgáltatása.

- Ha Ön az új személygépjárműve megvásárlásakor megköti a Citroën Casco+ biztosítást, akkor az automatikusan tartalmazni fogja a vételár-biztosítási fedezetet, amely autója első forgalomba helyezéstől számított egyéves koráig, ellopás vagy totálkáros töréskár esetén téríti meg a gépjármű értékcsökkenését a feltételek szerint. Ezt szoktuk újérték-térítésnek is nevezni.
Ez azt jelenti, hogy egy 6 millió forintos káridőponti újkori értékű gépjárműnél az autó ellopása esetén az autó újkori értékéből csak a 100 ezer forintos önrészesedést vonja le a biztosító, és 
5 900 000 forintot térít a Citroën Casco+, míg egy, a szolgáltatást nem tartalmazó casco biztosítás esetén, 10% önrészesedéssel számolva a szolgáltatási összeg mindössze 4 320 000 Ft lenne, 4 800 000 forintos káridőponti érték esetén.

 

- Amennyiben a szélvédője első forgalomba helyezéstől számított egy éven belül elreped úgy, hogy műszakilag a szélvédő cseréje szükséges, akkor önrészesedés levonása nélkül cseréljük gyári szélvédőre.

 

- Nem kell tartani a piacon gyakran alkalmazott megkötésektől a javíthatósági határra (gazdaságosságra) vonatkozóan, mert a javíthatósági határ a káridőponti érték 100%-a, vagyis annyi, amennyit akkor az autó ténylegesen ért.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha az Ön gépjárművének értéke a kár időpontjában 1 millió forint volt, akkor 1 millió forintos kárösszegig javítható is marad a jármű, míg egy 70% javíthatósági határt alkalmazó casco biztosítás esetében 700 000 forintnál nagyobb kárköltség esetében gazdasági totálkárossá minősíthetik a gépjárművet. 
Ez utóbbi esetben jellemzően a kárkori érték önrésszel és roncsértékkel csökkentett összegét fizeti ki a biztosító. 100 000 forint önrészesedés és 350 000 forint roncsérték esetén ez 550 000 forintot jelent.

 

- 6 év avulásmentesség jár a casco kárban először sérült karosszéria-elemek cseréje esetén (kivételek és egyéb feltételek az Általános Szerződési Feltételekben, a lenti táblázat nem terjed ki azon alkatrészekre, ahol a Citroën Casco+ biztosítás is alkalmazza a levonást, mint pl. a kopásnak, elhasználódásnak tervezetten kitett fékbetétek esetében).

Általában, ha egy kárban új alkatrészekre kell cserélni a sérült elemeket, akkor a használt alkatrészek helyébe beszerelt új alkatrészek miatt emelkedik az gépjármű értéke is, így avultatás vagy értékemelkedés címen kerül levonásra ez az értékkülönbözet. Citroën Casco+ esetében a legtöbb alkatrész vonatkozásában Ön mentesül ez alól, csupán a szerződési feltételekben meghatározott esetekben számol majd ezzel a biztosító.

Ez azt jelenti, hogy például egy két éves gépjárműnél egy 500 000 ft értékű alkatrész törésekor a Citroën Casco+ biztosítás mintegy 70 000 ft-tal nagyobb szolgáltatási összeget térít, mint egy olyan casco biztosítás, ahol 7% éves avultatással számolnak, amennyiben ugyanolyan az önrészesedés.

 

- Citroën személygépjárműve első forgalomba helyezésétől számított 4 éves koráig, ha Állattal való ütközés, Rongáláskár vagy Töréskár időpontjában Önnek A00 vagy még jobb, bonusos érvényes magyar kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása van bármely biztosítónál, akkor márkaszervizeinkben csak az önrészesedés felét kell majd megfizetnie, a másik felét a biztosító elengedi.

 

- Csereautó a javítás indokoltan szükséges idejére, a szolgáltatás legfeljebb 4 napra, legfeljebb napi 9000 ft-ig vehető igénybe, azaz a szolgáltatási összeg felső határa 36 000 Ft.

 

- Indokolt gépjárműmentési és -szállítási költségek és lopáskár-megelőzési célú tárolási költségek térítése 300 000 Ft-ig.

 

- Aktív kárrendezés:az Önt vétlenül ért, másik autós által okozott kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) károk esetén. 

A Citroën Casco+ rendezi Önnek a kárt kárfelmérés után, önrész levonása és a Casco töréskár bónusz elvesztése nélkül, a kgfb kárszámítási szabályai szerint, és utólag elszámol a károkozó fél magyar kgfb biztosítójával. Ez a szolgáltatás tisztázott jogalap esetén érhető el.

 

 

Az egyes szolgáltatások hatásait számos tényező befolyásolja. A fentebb bemutatott összefoglaló nem terjed ki az egyéb tényezők szolgáltatási összegre gyakorolt hatására, csupán a kiemelt szolgáltatás elsődleges hatásának általános bemutatására, így az Ön által tapasztalt hatás eltérhet a lent bemutatott értékektől (pl. az avultatás-mentesség hatással lesz a végső kárösszegre, amely befolyásolja a teljes kártérítési összeget, és így a javíthatósági határ elérését is, így ezen szolgáltatások egymásra is hatással vannak, stb.).A jelen tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek, további információért, illetve szerződéskötéssel kapcsolatban, kérjük, keresse fel márkaszervizünket, vagy érdeklődjön a Citroën Casco+ telefonos ügyfélszolgálatánál, illetve az alábbi elérhetőségeken:A Citroën Casco+ partnere az Allianz Hungária Zrt.Telefonos ügyfélszolgálat: +36 1 2 372 312

Központi ügyfélszolgálat: 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 48-52.

E-mail: citroencascoplusz@allianz.hu

SZÁMOLJA KI BIZTOSÍTÁSÁT!

ÁSZF MEGTEKINTÉSE

CASCO + KÜLÖNÖS FELTÉTELEK 

CITROËN NYITRAI SZEKSZÁRD Pásztor u. 8.

Hol található?

Útvonal tervezés